2013-04-28 BZH - Staffbulls Hunting Team

Název

2013-04-28 BZH - Staffbulls Hunting Team

Popis

Report:
Hezký úspěch naší staffí lovecké skupiny na BARVÁŘSKÝCH ZKOUŠKÁCH HONIČŮ v Starých Splavech u Máchova jezera 28. dubna.
Účastnil jsem se já s Hatem (Dream of Hunter Fransimo Bohemia), Michal Havliš s Dýnem (X-Burbone Fransimo Bohemia) a Dan Žďárský s Sucky (Wanted Lbt´S Impossant Bohemia). Bylo to pro nás trochu komplikovanější, protože den před tím byli všichni 3 pejsani vystaveni (a s pěkným hodnocením) na klubové výstavě v Mladé Boleslavi, což bylo únavné i náročné na přejezdy, ale zvládli jsme to!
Naše „zkoušková skupinka“ vykrystalizovala na výcvikovém dni Staffbulls Hunting Teamu v Písku a jsem moc rád, že jsme se dohodli i na další společné přípravě. Všichni tito psi jsou také vedeni k aktivní myslivecké praxi a zkouškou se proto snažili získat i potřebné oficiální potvrzení lovecké upotřebitelnosti.
Akce OMS Česká Lípa se účastnila i řada činovníků ČMMJ a dalších aktivních kynologů, takže jsme měli plno témat k diskusi o využívání našeho plemene při lovu černé zvěře, přibyly další pozvánky na nadcházející pracovní sezónu a získali jsme také nové zajímavé kontakty.
A naše výsledky? Mám velkou radost, že se všem 3 stafbulíkům podařilo získat kartičku „Lovecky upotřebitelný pes pro vyhledání a dosled spárkaté zvěře“! Zejména v disciplínách z lovecké praxe naši „žabáci“ excelovali a byli od rozhodčích moc chváleni. Michal s Dýnem udělali na plný počet stopu i chování u kusu, bohužel velký temperament je připravil o umístění „na bedně“. Danovo fenka předvedla vynikající práci především při chování u kusu a i poslušnost měla na 100% - dokončila s velmi solidním výsledkem v II. ceně. No a mně s Hatíkem se přes jeho nízký věk (11 měsíců) povedlo vše na nejlepší známky, tedy v I. ceně/236b a dokonce jsme celé zkoušky i vyhráli! Za námi zůstali krom kamarádů se 2 stafíky i 3 jezevčíci, 2 slovenští kopovové a 1 amstaf. Hatík je sice paličák, ale prodal excelentně vše, co se při naháňkách i při nácvicích naučil a určitě ještě zdaleka neřekl své poslední slovo!
Děkuji i jménem Dana a Michala všem kamarádům a zpřízněncům za podporu - určitě se potkáme na nějaké další akci!
Ruda Slaba, Staffbulls Hunting Team

Období

Statistiky

  • 61 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2013-04-28 BZH - Staffbulls Hunting Team
Komentáře Přidat